Про проект

Вже зовсім скоро - 25 травня, в столиці відбудуться вибори нового мера та депутатів Київради. Мета проекту "Ідеї для нового Києва" - надати киянам можливість сформулювати перед всіма кандидатами та партіями свої вимоги. Що нового має зробити нова влада після перемоги в Києві? Які старі проблеми мають бути вирішені?

За роки незалежності більшість українських політичних сил закликало громадян голосувати за обличчя лідерів та за абстрактні лозунги. Ми вважаємо, що для розбудови європейського процвітаючого Києва політики повинні виробити та реалізувати конкретну програму реформ. І першим кроком для створення такого плану реформ має стати просте питання: що, на думку киян, має бути зроблено в їх рідному місті?

На цьому сайті Ви можете запропонувати ідеї для нового мера та Київради, які зроблять Київ кращим. Або розповісти про проблеми, що потребують вирішення на рівні міської влади. Також Ви можете підтримати вже наявні пропозиції. Для цього необхідно натиснути на число, що відображає кількість відданих голосів за ідею чи проблему, і знаходиться зліва від її назви.

На сайті вітаються пропозиції та конструктивна дискусія в коментарях до ідей. Для того, щоб коментувати ідею необхідно клікнути по її назві. 

Для більш ефективної роботи проекту ми просимо Вас звернути увагу на такі моменти:

- Перед тим як створювати нову тему, будь ласка, переконайтесь, що аналогічні ідеї ще не були опубліковані. В процесі створення нової теми сайт автоматично підкаже, чи існують вже схожі ідеї.

- Суть проекту - пошук практичних ідей для нової київської влади. Тому ми просимо Вас утриматися від обговорення ідей та проблем загальнонаціонального рівня, впровадження та вирішення яких знаходиться поза компетенцією мера та Київради. Такі теми будуть видалятися.

- Намагайтеся обґрунтувати свою ідею, коротко, але докладно навести конкретні аргументи на її підтримку. Максимально деталізуйте опис проблем.

- На сайті проекту заборонені та будуть безжально видалятися прямі та непрямі образи будь-кого, зокрема, інших відвідувачів, політиків, чиновників, журналістів, а також шовіністичні висловлювання, нецензурні вирази, висловлювання порнографічного, еротичного або сексуального характеру, вислови, метою яких є навмисна провокація різкої реакції інших учасників ресурсу (тролінг), реклама, комерційні повідомлення, а також повідомлення, які не мають інформаційного навантаження і не стосуються тематики ресурсу (спам), відкрито гумористичні пропозиції. Заборонені також будь-які повідомлення, коментарі тощо, що порушують законодавство України.

Автор ідеї та координатор проекту - Іван Примаченко.
Проект здійснюється Демократичним Альянсом